Филтриране

Производител

Производител

Напрежение

Напрежение

Зарядни устройства и бустери за акумулатори

Има 40 продукта.

Оценете Зарядни устройства и бустери за акумулатори от MAXCAR
Рейтинг 4.7 от 75 отзив/а

Без значение от капацитета и вида на батерията, в даден момент, тя има нужда от правилно презареждане и възстановяване на пълния заряд. За целта се използва специално устройство за акумулатори. Какви варианти се предлагат и кои са акцентите при избора ви? Можете ли да се доверите на всеки? От онлайн магазин Maxcar сме експерти в процеса и ще ви съдействаме?

Евтини зарядни за акумулатори

Какви видове зарядни устройства за акумулатор има

От гледна точка на работния процес, достъпните на пазара, зареждащи устройства за коли са два вида: трансформаторни и импулсни. Първите почти не се използват и липсват по магазините. Процесът при тях е в постоянното подаване на определен ток до запълване на капацитета на батерията. При вторите, зареждането протича чрез импулси. Може да ги срещнете и като автоматични. Самостоятелно определят вида на батерията и нивото ѝ на насищане с енергия. Основните им предимства са в ниското тегло, компактните размери и точността в управлението на процеса на работа.

Сред разнообразието от зарядни за акумулатор на автомобил се отличават:

  • пускови или стартови – осигуряват стартирането на двигателя при нисък заряд на батерията и възстановяват заряда. Подобни устройства намират приложение в сервизите и домашните гаражи;
  • възстановителни – оптимален вариант на зарядно за акумулатор в домашни условия. Той е от типа, автоматични устройства със защита от презареждане;
  • изравнителни – тяхна основна задача е изравняването на нивото на заряда, между две батерии, когато е необходимо тяхното последователно свързване за удвояване на напрежението(при нужда от 24V и наличие на два елемента от по 12V). В този случай двата силови елемента трябва да са с напълно идентични характеристики.

Съществуват и професионални зарядни за акумулатор, които са предназначени за по-интензивна употреба и възстановяване на капацитета на широк асортимент от силови елементи.

Кои са особеностите при избора

Освен определянето на вида, при избора на зарядно за акумулатор е важно още да се обърне внимание на подавания ток: максималната му стойност да не е повече от 10% номиналния капацитет на силовия елемент. При 60 А (ампера) допустимата стойност на подавания ток е 6А. Волтажът е друга важна особеност. Той може да е предимно 12V или 24V. При определяне на стартовия ток трябва да умножите номиналния капацитет по три. При номинална стойност от 55Ah токът на автомобилната зареждачка да е минимум 165 ампера.

Може ли да се доверите на Maxcar

Онлайн магазинът предлага разнообразие от качествени и евтини автомобилни устройства за възстановяване на заряда. Отличават се с внедрените най-съвременни технологии от областта и продължителната гаранция за качество. Ние предлагаме достъпни цени и качествено обслужване, безплатна клиентска консултация и бързи доставки.

Виж още Скрий

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

0882 66 79 00

София, бул. Сливница 259

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Варна, ул. Подп. Калитин 2

0895 53 20 95