Зарядни устройства за акумулатори

Има 16 продукта.

Оценете Зарядни устройства за акумулатори от MAXCAR
Рейтинг 4.7 от 59 отзив/а

През студените мразовити зимни месеци, ниските температури оказват негативно влияние върху задържането на заряда и запалването на колата. Ето защо ни трябват зарядните за акумулатори. Колко ток могат да консумират и времето за пълното зареждане? За особеностите на техните схеми и как да направим своя правилен избор? Нека видим съветите на Maxcar.

Колко ток харчи едно зарядно за акумулатор

Имайки предвид, че в месеца вероятно ще Ви се наложи да зареждате батерията веднъж или два пъти, то може да се стигне до заключението, че начислената консумация няма да е голяма. Като цяло се взема предвид изходното номинално напрежение (6V, 12V или 24V), тока на зареждане и времето за целия процес.

Колко време се зарежда

За да изчислите, колко време ще отнеме зареждането на батерията е необходимо да разделите капацитета по силата на зарядния ток, да добавите още 10% към получената стойност и да умножите по 1,1. Например, за зареждането на 50Ah капацитет със сила 10А (ампера), формулата трябва да изглежда така: 50/10*1,1 = 5,5 часа. Това обаче е приблизителна стойност, защото има значение остатъчния ток и техническото състояние на галваничния елемент.

Какво представляват схемите на устройствата

Основно, схемите им са съставени от няколко отделни елемента, като най-основният е трансформаторът за намаляване на напрежението от 220V на 6V, 12V или 24V. После е токоизправителя, който прави променливия ток прав. След това е необходима електронна схема контролер. Тя ще защитава зарядното за акумулатори от късо съединение, пренапрежение, ще изключи подаването на напрежението, когато батерията се зареди и т.н.

Какъв вид да изберете

  • според мощността - експертите са на мнение, че трябва да изберете с около 15% по-голяма мощност, което няма да натоварва зарядното за акумулатори за коли и това ще намали времето за зареждане;
  • марката - невероятни добри брандове в този бранш са Bosch, Ctek, Banner, Noco и др;
  • типа акумулатор - днешните зарядни се правят за широк кръг от типове, което значително опростява избора. Най-разпространени днес са тяговите и оловни акумулатори.

Какви модели ще намерите в Maxcar.bg

Най-разпространени са импулсните интелигентни зарядни за акумулатори, които са с нужната електроника за защита и предотвратяване на презареждането. Доста разпространени са също десулфатизаротите, чието предназначение е отстраняването на натрупалата се по оловните електроди сяра, която затруднява и влошава работата на галваничния елемент. Професионалните и умните модели също са изключително търсени, както и тиристорните, автоматичните, поддържащите, стартовите, електронните. 

Всички те са хубави и мобилни, изключително качествени и достъпни онлайн на евтини цени. Всяко от устройствата е окомплектовано с подходящи кабели и щипки за комфортна употреба с гаранция за качество.

Виж още Скрий

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

02 443 40 60

0884 22 40 60

София, бул. Сливница 259

02 444 60 40

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

032 518 432

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

  • SSL AND GDPR
  • Доставка от 6.90 лева