Кабели за стартов ток и клеми

Има 11 продукта.

Оценете Кабели за стартов ток и клеми от MAXCAR
Рейтинг 4.7 от 63 отзив/а

Трудностите при палене на колата са особено често срещани през зимата, когато повечето шофьори, сутрин не успяват да стартират двигателя на автомобила, поради недостатъчно стартов ток. От какво се нуждаете в подобни случаи? На какво се обръща внимание при избора и къде ще получите качествени продукти? Ние от онлайн магазина на Maxcar знаем отговорите?

Защо имаме нужда от кабели за подаване на ток

Вероятно от името се досещате, че проводниците служат за даване на подходящия стартов заряд за палене на колата. Чрез кабелите за подаване на ток за автомобил, се взима заряд от работещата и се прехвърля на неработещата кола.

За целта не могат да се използват каквито и да е проводници, те трябва да отговарят на определени изисквания: да издържат на висок ампераж, да не губят проводимите си свойства при ниски температури и да имат добър контакт.

От какво са съставени

Кабелите за подаване на ток за акумулатор се състоят от два многожилни (плюсови (+) и минусови (-)) проводника, които са съответно с червен и черен цвят. Те са устойчиви и издръжливи на умерени механични въздействия, благодарение на изолацията си. В двата края на автокабелите, за подаване на ток са монтирани специални щипки, наричани още крокодили, по аналогия на затворената или отворена уста на влечугото.

На какво е важно да се обърне внимание

Автомобилните кабели за подаване на ток са в различни варианти, така че при избора вижте:

  • материалът, от който са изработени – с най-ниско съпротивление след среброто е медта, така че тя най-често се среща в електропроводимите изделия. Тя е гъвкава и лесно се обработва, дълготрайна е и с ниска цена;
  • диаметърът или сечението – от часовете по електротехника знаем, че 1 mm²;
  • дебелина позволява преминаване на 8 ампера. При 200 А сечението трябва да е поне 25 mm²;
  • изолационният материал – той запазва своята еластичност и гъвкавост дори и в условия на студове. Най-често използвани в индустрията са: пластмаса, каучук или силикон;
  • дължината – не бива да е възможно най-голямата, тъй като съпротивлението нараства пропорционално. Така увеличавате загубите на напрежение. Дължината трябва да е оптимална.

Защо да изберете Maxcar

Ние сме от десетки години на отрасловия пазар. Предлагаме качествени и евтини кабели за подаване на ток. При нас още ви очакват първокласно клиентско обслужване, лесна платформа за пазаруване и избор, различни начини за разплащане, периодични промоции, бързи доставки.

Виж още Скрий

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

0882 66 79 00

София, бул. Сливница 259

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Варна, ул. Подп. Калитин 2

0895 53 20 95