Притискателен диск

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN
НОМЕР НА АВТОЧАСТ
МОЯТ ГАРАЖ Предварително запазени автомобили за по-лесен и бърз достъп.


Всички автомобили се нуждаят от притискателна плоча, която притиска зъбеца, както и пружини и капак, отговарящи за ефективната функционалност на педала. В нашия онлайн магазин Maxcar, може да се забележат такива компоненти, а цените им не са високи, което ги прави удобни за замяна.

Същност и предназначение на притискателния диск

Подвъзелът се закрепва с болтове към маховика, между които е поставен дискът на съединителя. Въпреки наличието на два основни вида притискателни дискове, пружинен и диафрагмен, вторият е по-широко използван. Притискателната плоча прилага натиск върху съединителя за предаване на въртящ момент към трансмисията.

Тази притискателна плоча, когато е свързана с маховика и зъбеца, прави и после прекъсва потока на мощност от двигателя към трансмисията на превозното средство. В повечето пъти този компонент издържа дълъг период от време, без да се налагат ремонти, но има случаи, в които се износва по-бързо и се налага смяна с нов диск.

Видове притискателен диск, които предлагаме в maxcar.bg

Ние от maxcar.bg предлагаме голямо разнообразие от притискателни дискове, които са специфични за различните марки и модели автомобили. 

Можете да ги откриете лесно и достъпно чрез търсачката в нашия онлайн магазин по следните критерии:

  • Марка;

  • Модел;

  • Тип двигател.

За допълнително улеснение предоставяме на своите клиенти възможност да открият частта по номера на шасито и номер на авточастта.

Съвети за поддръжка, които ние от maxcar.bg даваме

Когато се наложи заменяне на притискателния диск, той трябва да бъде сменен по възможно най-бързия начин. Има индикации, които подсказват за евентуалното му влошено състояние, като:

  • Тракане на съединителя – много чест симптом, който сигнализира за износен зъбец, изтичане на масло от двигателя, лоша повърхност на маховика, повредени лостове за освобождаване, пружинирана главина или неправилна работа между съединител и двигател;

  • Приплъзване на двигателя – този проблем може да бъде предизвикан от много фактори, сред които повредена притискаща плоча, както и износена, завързана или неправилно регулирана връзка. Също така, признаци за този симптом биха могли да бъдат неправилни или некачествени компоненти, от които е съставен зъбецът или прекомерно износване;

  • Плъзгащ се зъбец – не е толкова срещан, но е много опасен проблем, защото представлява обратно действие на приплъзването. Плъзгане се получава в случаите, в които съединителят не се освобождава или пък частично го прави. Подобно съпротивление се получава поради износване, неправилно завързана или регулирана връзка.

Понякога възникват проблеми в спирачните системи или в огледалните дискове на колите, свързани със съпротивление на дадена част. Това е причинено от проникнал въздух в хидравликата или повредени пръсти на плочата.

 
Оригинални авточасти за други автомобили

Оценки и Отзиви