Тампон стабилизираща щанга

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN
НОМЕР НА АВТОЧАСТ
МОЯТ ГАРАЖ Предварително запазени автомобили за по-лесен и бърз достъп.


При завои, агресивно каране, спиране и ускорение се получава напрежение в купето на съвременния автомобил, което трябва да се регулира, за да се запази успоредното му позициониране. Това се постига чрез специален страничен стабилизатор, който обаче генерира много шум и вибрации. За тяхното елиминиране са предвидени гумените елементи. От какво са направени и какво представляват? Защо да се доверите на онлайн магазин Maxcar при пазаруването?

Какво представлява тампонът за стабилизиращата щанга

Представляват малки гумени каучукови елементи, срещащи се в специализираните материали и като опори на стабилизатора. Намират се в колите и камионите. Тяхното основно предназначение е задържането на купето при извършване на различни маневри: завиване, спиране, ускорение и други. Освен това, имат и други задачи: абсорбиране на вибрациите, елиминиране на шумовете и осигуряване на плавност на движението на превозното средство. Благодарение на тампона, стабилизиращата щанга е изолирана от металните части на конструкцията, което предотвратява и описаните по-горе негативи.

Предназначението на самата стабилизираща щанга е задържане на каросерията в перпендикулярно положение при предизвикване на големи амплитуди по време на завои и други маневри. Подобни се наблюдават дори и при скорост от 20 км в час. Ако тази стабилизираща щанга липсва, автомобилът би се преобърнал при завоите.

Какви са симптомите за смяна

При разбитите тампони се наблюдава: 

  • деформация – следствие от естественото износване на консуматива. В подобни случаи се чува биене и тропане откъм волана и се наблюдава загуба на управление;

  • напукване на каучука – чува се шум в окачването и пукане при завоите. Може да е следствие от нискокачествен използван материал при производството на компонента;

  • пълна липса на еластичност – проявява се поради използването на нискокачествен каучук при производството. Причина могат да са ниските околни температури през зимата или остаряването на материала. Симптомите са във вид на скърцане.

Ако забележите някой от описаните проблеми, то с голяма вероятност тампонът за стабилизиращата предна щанга е за смяна.

Колко време издържат

Времето за смяна на тампоните за стабилизиращата щанга може значително да варира и зависи от техническото състояние на ходовата част, качеството на пътните настилки, стила на шофиране и използвания материал при производството на тампона.

Можете ли да се доверите на Макскар при пазаруването

Каталогът ни е изпълнен с различни видове качествени авто продукти, тъй като сътрудничим с проверени преди това доставчици и производители. Поддържаме големи складови наличности и предлагаме професионална клиентска поддръжка. Имаме широка гама от авточасти за различните видове и модели превозни средства на отлични цени.

 
Оригинални авточасти за други автомобили

Оценки и Отзиви