Запалителна свещ

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN
НОМЕР НА АВТОЧАСТ
МОЯТ ГАРАЖ Предварително запазени автомобили за по-лесен и бърз достъп.


Всички автомобили са оборудвани със запалителни свещи, тъй като работата им би била невъзможна без тях. Те са неизменна част от задвижващата система на колите и са много видове. Подобен компонент предлагаме ние от Maxcar в нашия онлайн каталог или на място във физическия магазин. Предложенията ни са на разумни цени.

Как функционират запалителните свещи 

Благодарение на запалителната свещ, превозното средство може да бъде задвижено, да остане включено и да произвежда изгаряне на въздух и гориво под налягане. Тези компоненти са предвидени да издържат на високи температури и налягания в цилиндрите. Създадени са да изгарят замърсители на горивото.

Без необходимата искра няма как да запалим автомобила си. Здравето на запалителната свещ е свързано с работата на двигателя. Неправилно функциониращи такива елементи правят пътуването ни опасно, като наблюдаваме спад на максималната мощност и икономията на гориво.

Кога са за подмяна

Признаците, по които можем да се досетим, че нещо не е наред със запалителната свещ и тя е за смяна са:

  • Чуването на тракащи, звънтящи или “почукващи” шумове – при такива ситуации буталата започват да се движат със скорост, по-висока от нормалната. Тези звуци биха станали постоянни, ако този елемент се запали в неподходящ момент;

  • Твърдият старт на колата – в случай на трудно запалване на двигателя или се усеща трептяща или несвързана, значи компонентите от системата не работят правилно. Това може да доведе до стопиране на запалването и след това до непостоянна работа;

  • Намалената производителност – когато искрата, генерираща малкия щепсел, който помага при ускорение и смяна на предавките се повреди, тогава производителността на превозното средство ще се влоши и ще забележите по-бавно шофиране и по-лош разход на гориво;

  • Ниската горивна икономия – това е предизвикано от невъзможност да бъде получена необходимата топлина и искра в необходимия момент.

Предимства от използването на нови елементи

Наличието на нови автомобилни запалителни свещи е сериозно предимство, тъй като:

  • Ще има оптимално горене – горивната система и газовия инжекцион ще подават необходимата газ и производителността ще се покачи;

  • Разполагаме с по-добра икономия – могат да спестяват пари с правилното управление на горивото;

  • Ще стартира плавно – смяната на старо с ново ни гарантира по-рязък и плавен старт на двигателя;

  • Няма да имаме вредни емисии – замърсяването на въздуха е ключово, а чрез почистването или смяната на запалителната система то се редуцира.

Ние от Maxcar предлагаме запалителни свещи, подходящи за различните марки и модели автомобили. Сред основните характеристики, които оказват влияние в избора на точен вид, са: мощност на автомобила, тип на горивото, година на производство.

Всички предложения, намиращи се в онлайн каталога ни, са с високо качество и гаранционен срок.

 
Оригинални авточасти за други автомобили

Оценки и Отзиви