Филтриране

Активирани филтри:

  • Вискозитет: 15W40

Производител

Производител

Вискозитет

Вискозитет

Предназначение

Предназначение

Литри

Литри

Тип масло

Тип масло

ACEA

ACEA

API

API

Volkswagen, Audi, Skoda, Seat

Volkswagen, Audi, Skoda, Seat

Peugeot, Citroen

Peugeot, Citroen

Fiat, Alfa-Romeo, Lancia

Fiat, Alfa-Romeo, Lancia

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

15W40 масла

Има 52 продукта.

Оценете Автомобилни масла от MAXCAR
Рейтинг 4.5 от 1194 отзив/а

Изборът на подходящото двигателно масло е от изключителна важност, както за дълготрайността на мотора, така и за възможностите безпроблемно да изпълнява своето предназначение. В следващите редове ще разберем маслата 15W40 в кои типове двигатели могат да се използват и особеностите на техните характеристики. На кои марки клиентите на онлайн магазин Maxcar.bg отдават най-голямо предпочитание и защо?

Характеристики на маслата 15W40

Разчитайки обозначението на продуктите от този тип, става ясно, че те принадлежат към категорията всесезонни и могат да се използват както през зимата, така и през лятото. Тоест, препоръчително е маслата от типа 15W40 да се използват в региони, чийто най-студени месеци температурите не падат под -20ºC. При местностите с по-сурови зими, тези лубриканти могат да намират приложение до настъпването на истинската мразовита зима, след което има вероятност за влошаване на смазочните свойства.

От друга страна, цифрата 40 в обозначението показва, че двигателните масла от типа 15W40 могат да издържат и на значителни положителни температури. Така например, съгласно спецификациите по стандарта SAE, този продукт е способен да запази своите оптимални работни качества дори и при плюсови температури до +40 ºC.

За какви двигатели са подходящи

Съдържанието на продукта е предимно полусинтетика и е предназначено за определен тип двигатели с вътрешно горене (ДВГ). Основното обозначение на моторните масла 15W40 е за карбураторните или дизелови мотори. Възможно е обаче да има и разлики, които ще са видими от допълнителното буквено означение върху етикета. Например:

  • при наличие на А или В след основната маркировка, то продуктът е предназначен за ДВГ на бензин и дизел;
  • При буква С е годен за употреба в двигатели с катализатори;
  • Е - трябва да Ви говори, че смазката е предназначена само за дизелови двигатели на камиони.

Този продукти могат да се различават и по съдържанието си на отделни добавки. Това могат да са такива срещу пенливост, повишена течливост, устойчивост на корозия, противоокислителни и т.н.

Кои марки са най-търсени от този тип масло

Съгласно направеното от нас проучване и анализи на потребителските нагласи относно избора на марки смазочни лубриканти с обозначението 15W40, най-много положителни мнения събраха марките Total, Valvoline и Motul. Една част от тази общност споделят, че никога не са ползвали друга марка, освен една от трите, защото са изключително доволни и други брандове не са им нужни. Други пък твърдят, че от различните използвани брандови продукти, тези на споменатите марки отговарят на нуждите им.

За да се уверите в истинското, гарантирано от брандовете, качество на 15W40, то изберете да купите онлайн от Макскар, дори и наливно. Ние работим директно с производителите, елиминирайки посредниците и предлагайки най-достъпни цени.

Виж още Скрий

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

0882 66 79 00

София, бул. Сливница 259

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Варна, ул. Подп. Калитин 2

0895 53 20 95